Sibiu: Peste 3.000 de persoane au cântat în ploaie imnul României, ”acompaniați” de Klaus Iohannis (VIDEO)

Sibiu: Peste 3.000 de persoane au cântat în ploaie imnul României, ”acompaniați” de Klaus Iohannis (VIDEO)
Foto: agerpres.ro

Peste 3.000 de persoane au cântat în ploie, vineri seară, prima strofă a imnului național, la îndemnul viceprimarului Astrid Fodor, în timp ce pe un ecran gigantic rulau imagini cu președintele ales, Klaus Iohannis, intonând imnul la sfârșitul unei conferințe de presă, relatează Agerpres.

„Piața Mare a devenit neîncăpătoare. În această seară nouă, tuturor ne lipsește cineva. Ne lipsește cel care încă este primarul Sibiului, dar din 22 decembrie va fi președintele tuturor românilor. În această seară nouă ne lipsește Klaus Iohannis. Dragi sibieni (…) în această seară să ascultăm imnul României, în varianta care nouă sibienilor ne place cel mai mult. Vă rog nu doar să-l ascultăm, ci să îl cântăm alături de primarul nostru și viitorul președinte”, i-a îndemnat pe cei prezenți viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor.

Numele lui Klaus Iohannis a fost scandat câteva minute sibienii și turiștii strânși în Piața Mare, la deschiderea Târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Piața Mare din centrul Sibiului, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, a fost deschis printr-un concert susținut de Ștefan Bănică jr.

Deschis pentru prima dată în anul 2007, an în care Sibiul a deținut titulatura de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

Peste 3.000 de sibieni au cântat în ploaie imnul României