Sibiu: Ziua europeană fără mașini aduce biciclete cadou unor elevi câștigători ai unui concurs

Sibiu: Ziua europeană fără mașini aduce biciclete cadou unor elevi câștigători ai unui concurs
Foto: cemerita.ro

Marți este Ziua europeană fără mașini, iar Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu va oferi, marți, zece biciclete cadou unor elevi câștigători ai concursului „Un slogan pentru adaptarea la schimbări climatice”, scrie Agerpres.

„Prin această premiere, cu zece biciclete pentru tinerii liceeni, câștigători ai concursului organizat în cadrul proiectului ‘Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă’, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, și prin această acțiune dedicată Săptămânii Mobilității Europene ne continuăm strategia de atragere a tinerilor și de conștientizare a sibienilor cu privire la necesitatea găsirii unor mijloace de transport alternative, ecologice, în contextul în care circulația auto în oraș a devenit una din principalele surse de poluare a aerului. Considerăm că atunci când timpul permite, bicicleta este un mijloc de transport benefic atât mediului cât și sănătății sibienilor”, a declarat directorului executiv al APM Sibiu.

Totodată, peste două săptămâni vor fi montate în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, un rastel pentru biciclete, pentru toți cetățenii care vin la agenție.

Iar marți, angajații instituției se vor plimba cu bicicletele prin cel mai mare parc din municipiu, Parcul Sub Arini pentru promovarea unei variante alternative de transport.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic