Simona Halep împlinește, astăzi, 24 de ani

Simona Halep împlinește, astăzi, 24 de ani
Foto: Reuters.com

Simona Halep împlineşte, astăzi, 24 de ani şi îşi sărbătoreşte ziua în China, acolo unde se pregăteşte pentru turneul de la Wuhan care începe săptămâna viitoare, informează B1 TV.

A început tenisul la 4 ani, iar anul trecut a ajuns pe locul 2 WTA şi a jucat finala de la Roland Garros, pierdută în faţa rusoacei Maria Şarapova. Tot în 2014 a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams, la turneul campioanelor de la Singapore. În acest an a câştigat 3 turnee.

Victoria în fața Serenei Williams reușită anul trecut este poate cea mai improtantă din cariera Simonei, chiar dacă tot în 2014 a ajuns în finala celebrului turneu de la Roland Garos, pe care a pierdut-o în fața rusoaicei Maria Şarapova.

Tatăl său, Stere Halep , povesteşte că Simona a avut încă de la 10 ani visul să ajungă la Roland Garos, după ce cu 6 ani mai devreme începea să joace tenis la Constanţa, sub îndrumarea antrenorului Ion Stan.

Şi pentru a arăta cât talent are, Simona spunea la finalul anului trecut că îşi doreşte să câştige un turneu de grand slem decât să fie numărul 1 în ierarhia WTA, clasament condus de Serena Williams, o jucătoare mai în vârstă cu 10 ani decât sportiva noastră. În 2014, Halep a reuşit să ajungă pe locul 2 WTA , poziţie pe care se află şi astăzi. În acest an, a triunfat la trei turnee, în China, Dubai şi la Indian Wells.

Halep s-a făcut cunoscută în lumea tenisului mondial încă de la vârsta de 16 ani atunci când a ajuns printre cele mai bune junioare din lume şi s-a impus la Roland Garros, pe tabloul rezervat tinerelor jucătoare.

Până acum în carieră, Halep are 11 titluri, dintre care 6 le-a câştigat în 2013. Ea se poate lăuda cu peste 10 milioane de dolari pe care i-a câştigat în urma victoriilor de pe terenul de tenis. Ziua sa de naștere o găsește în China acolo unde se pregătește să debuteze sâptămâna viitoare la turneul de la Wuhan.

Tags: