Simplificarea care complică: Pașapoartele și permisele de conducere se obțin mai greu, după aplicarea unei măsuri a Guvernului

Simplificarea care complică: Pașapoartele și permisele de conducere se obțin mai greu, după aplicarea unei măsuri a Guvernului
Foto: desteptarea.ro

Simplificarea adoptată de Guvern, cu privire la plata unor taxe, nu a rezolvat nimic, dimpotrivă. Asta pentru că în prima zi de la aplicare noii ordonanţe, privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, bucureștenii care au solicitat un pașaport au constatat că e mai greu de obținut decât înainte, informează DCNews.ro.

Dacă până pe 6 iulie, taxa pentru pașaport se putea achita la orice sucursală a CEC Bank, începând de miercuri, aceasta poate fi plătită online, prin virament de la banca unde clienții au cont, la Trezorerie sau direct la instituția de unde se ridică pașaportul.

Potrivit instituției Prefectului, din 7 iulie, clienții trebuie să-și dechidă cont la o bancă, sau să meargă la Trezoreria sectorului 5, indiferent în ce sector locuiesc.

De obstacole se lovesc și cei care aleg să plătească taxa online. După ce fac această plată, clienții trebuie să meargă la bancă pentru a obține extrasul și ștampila băncii, adică documentul prin care se certifică plata.

Instituția Prefectului nu face precizări cu privire la procedurile de obținere a permisului de conducere. Cu alte cuvinte, la obținerea sau preschimbarea permisului, simplificarea înseamnă tot o plată online, un drum la bancă, sau o coadă la Trezoreria.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)