SITUAȚIE DE CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE. Medicii unui spital, REȚINUȚI DE DNA PENTRU MITĂ, vin REZIDENȚII de la Iași să le țină locul

SITUAȚIE DE CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE. Medicii unui spital, REȚINUȚI DE DNA PENTRU MITĂ, vin REZIDENȚII de la Iași să le țină locul

Situație de criză la Spitalul din Piatra Neamț, după ce patru medici de la Secția de Ortopedie au fost reținuți pentru luare de mită.

Singura soluție de a acoperi deficitul de medici este de a se aduce rezidenți de la Iași. Potrivit Agerpres, doi medici rezidenţi în ultimul an, de la Facultatea de Medicină din Iaşi, ar putea fi angajaţi temporar în Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

„Dacă instanţa va decide arestarea preventivă sau controlul judiciar cu interzicerea profesării pentru cei patru medici reţinuţi, am găsit soluţia celor doi medici rezidenţi de la Iaşi. Aceştia, alături de ceilalţi doi medici din secţia de ortopedie, care au rămas în activitate, ar putea asigura desfăşurarea actului medical”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Amintim că medici reținuți în urma perchezițiilor de la Spitalul din Piatra-Neamț.

Aceștia sunt acuzați că ar fi luat mită de la pacienți pentru a-i opera. Cei patru sunt: dr. Guțu, dr. Nanu, dr. Borș, dr. Bucătaru de la secția de Ortopedie din Piatra-Neamț.

Tags: