Situație extremă la un examen, în România. Un candidat și-a făcut nevoile în clasă, de față cu toți ceilalți

Situație extremă la un examen, în România. Un candidat și-a făcut nevoile în clasă, de față cu toți ceilalți
Foto simbol: Pixabay

Situație atipică în România, la un examen susținut într-o instituție publică. Un proaspăt absolvent de liceu, candidat al Școlii Militare de Subofițeri, din cadrul Jandarmeriei, a fost nevoit să-și facă nevoile în văzut tuturor, informează MonitorulBT.ro.

Incidentul a avut loc în Botoșani. Băiatul a cerut supraveghetorilor, în timpul examenului, să fie lăsat să meargă la baie, pentru a-și putea face nevoile fiziologice. Puștiului i-a fost interzis acest lucru, suspectat că ar vrea să trișeze. Astfel, supraveghetorii l-ar fi îndemnat pe candidatul Școlii Militare să urineze într-un recipient, de față cu toți cei prezenți.

Ce notă a obținut tânărul obligat să-și facă nevoile în clasă, la examenul pentru admiterea la Jandarmerie

S-a dovedit că îndemnul supraveghetorilor nu a fost o glumă, pentru că tânărul a rezolvat problema cu foaia de examen în față. Nu a avut de ales, pentru că, potrivit regulamentului, cei care părăsesc sala, din orice fel de motiv, sunt automat obligați să predea și lucrarea.

Regulile sunt mult mai stricte la Jandarmerie, față de examentul de Bacalaureat. La „Examenul Maturității” este permisă părăsirea sălii, alături de un supraveghetor. Pentru o perioadă limitată, candidații pot merge la baie în cazul în care apar situații neprevăzute. Astfel, după evenimentul nefericit de la Jandarmerie, corpul profesoral ia în calcul schimbarea regulamentului.

În ceea ce-l privește pe tânărul care a trebuit să apeleze la gestul extrem, s-a dovedit că intențiile sale nu vizau fraudarea. El a obținut a doua medie de admitere, la nivel național.