Sorin Cîmpeanu nu exclude varianta școlii online, după terminarea vacanței: Soluția va fi anunțată cel târziu vineri, 5 noiembrie, pentru luni, 8 noiembrie. Totul depinde de situația epidemiologică (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu nu exclude varianta școlii online, după terminarea vacanței: Soluția va fi anunțată cel târziu vineri, 5 noiembrie, pentru luni, 8 noiembrie. Totul depinde de situația epidemiologică (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, nu exclude varianta ca, după cele două săptămâni de vacanță, elevii să facă școală online. Totul depinde de evoluția epidemiologică de până atunci. Decizia va fi luată cel mai târziu vineri, 5 noiembrie, pentru luni, 8 noiembrie. „Evoluția pandemiei nu ne permite să avem acea predictibilitate pe care ne-o dorim”, a mai spus Cîmpeanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre funcționare școlilor private și de stat

Școala cu prezență fizică sau online după vacanță? Ce spune Sorin Cîmpeanu

„Dacă vrem să păstrăm datele pentru examenele naționale, iar Ministerul Educației a spus că-și asumă datele, atunci nu mai putem da vacanță suplimentară.

Dacă nu vom putea, din motive epidemiologice, pe 8 noiembrie, să reluăm școala cu prezență fizică, va trebui totuși, cu toate lipsurile, să apelăm la soluția predării online. Între timp, am căutat să interacționăm cu operatorii de telefonie mobilă, de internet, în așa fel încât, cu sprijinul lor, să îmbunătățim pe cât se poate în aceste două săptămâni conectivitatea la internet. (…)

Vineri, 5 noiembrie, vom lua decizia cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor. Atunci vedem exact, nu pe baza supozițiilor, care va fi situația epidemiologică. Ipoteza 1 e de reluare a școlii cu prezență fizică. Dacă din punct de vedere epidemiologic, din cauză de rată de infectare prea mare și pericol prea mare, nu vom putea relua școala cu prezență fizică, vom fi nevoiți să găsim o altă soluție care va fi anunțată cel mai târziu vineri, 5 noiembrie, pentru luni, 8 noiembrie.

Evoluția pandemiei nu ne permite să avem acea predictibilitate pe care ne-o dorim”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Ultima oră
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”
13:47 - O concurentă de la SuperStar a ridicat publicul și juriul în picioare: „Ești o amazoană! Ești frica mea!”
13:35 - Anunțul lui Alexandru Rafila, despre redenumirea certificatului verde: „Este o rugăminte și de la Comisia Europeană” (VIDEO)
13:26 - Ministrul Sănătății îndeamnă la echilibru. Alexandru Rafila: Este foarte greu să vii în acest moment să discuți despre obligativitatea vaccinării. Informarea și dezvoltarea spiritului de responsabilitate, cea mai bună soluție (VIDEO)
13:22 - Gândește flexibil, nu pozitiv, pentru a scăpa de stările depresive
13:15 - Guvernul pregătește certificatul COVID pentru locul de muncă și accesul în biserici. Nicolae Ciucă: „Sperăm ca până la finalul anului să avem această lege” (VIDEO)
13:12 - România are peste 500 de paturi ATI disponibile pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Sunt internate 1.076 persoane în stare gravă
13:07 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor: Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile (VIDEO)