Sorin Oprescu: Parada de 1 decembrie din acest an va fi organizată în Piața Constituției

Sorin Oprescu: Parada de 1 decembrie din acest an va fi organizată în Piața Constituției

Parada de 1 Decembrie din acest an va fi organizată în Piaţa Constituţiei. Anunţul a fost făcut de Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Arcul de Triumf, pe sub care militarii obişnuiau să defileze an de an, a intrat din luna ianuarie într-un amplu proces de modernizare. Monumentul se degradase foarte mult din cauza trecerii timpului, dar şi a traficului intens din zonă.

Dacă până acum, militarii din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP făceau un adevărat spectacol pe sub Arcul de Triumf, acest lucru va fi imposibil în 2014, dat fiind faptul că monumentul se află în plină reabilitare.

Cum lucrările nu vor fi gata până pe 1 decembrie, autorităţile s-au gândit ca parada de Ziua Naţională a României să aibă loc în Piaţa Constituţiei. Acolo va fi amenajată o zonă atât pentru public, cât şi pentru oficialităţi.

„Toţi factorii care suntem implicaţi am discutat în principiu încă din momentul în care am început lucrările la Arcul de Triumf – o vom ţine în Piaţa Constituţiei. Nu ştiu dacă au mai apărut idei pe parcurs, dar cred că aşa ar fi normal, să poată să se desfăşoare actorii principali, respectiv Armata şi celelalte instituţii”, a afirmat Sorin Oprescu.

Consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf au început în acest an, termenul de finalizare a proiectului fiind martie 2015.

Investiţia pasajului unidrecţional se ridică la 60 de milioane de lei.