Sorin Oprescu: Referendumul privind eutanasierea câinilor fără stăpân nu va mai avea loc (VIDEO)

Sorin Oprescu: Referendumul privind eutanasierea câinilor fără stăpân nu va mai avea loc (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat marți seara că referendumul local privind eutanasierea câinilor vagabonzi nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a „legii maidanezilor”.

Oprescu a precizat că a invitat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi i-a consultat cu privire la oportunitatea organizării referendumului, iar aceştia au fost de acord că acesta nu mai trebuie să aibă loc.

Primarul general a precizat că decizia de anulare a referendumului va fi luată de consilierii generali într-o şedinţă de îndată convocată pentru miercuri. Şedinţa va avea loc la ora 12.00.

„Sper ca legea adoptată azi de Parlament să devină funcțională cât mai curând. Oricum de astăzi a crecut semnfiicativ capacitatea de capturare a câinilor de pe străzi”, a mai spus edilul.

Parlamentul a votat, marți, proiectul de lege privind câinii comunitari în forma adoptată de Comisiile juridică şi de administraţie publică.

Legea prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, după care poate fi eutanasiat.

Președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, Marius Marinescu, a afirmat că va ataca la Curtea Constituțională această lege. (Detalii AICI)

Oprescu: Referendumul privind eutanasierea câinilor fără stăpân nu va mai avea loc

Embed:

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia