Soțul Marianei Câmpeanu și-a reînnoit permisul de conducere deși beneficiază de pensie de invaliditate

Soțul Marianei Câmpeanu și-a reînnoit permisul de conducere deși beneficiază de pensie de invaliditate

A rămas cu avantaje, chiar dacă soţia sa nu mai este ministru. Este vorba despre soţul Marianei Câmpeanu, fostul ministru liberal al Muncii. Bărbatul, care are pensie de invaliditate şi nu are voie să conducă, şi-a reînnoit permisul de conducere şi a şi făcut 2 accidente, scriu jurnaliştii de la Ziare.com.

Potrivit dezvăluirilor făcute la postul nostru de televiziune Mariana Câmpeanu i-a acordat soţului său în mod ilegal pensie şi indemnizaţie de însoţitor în 2005, pe când conducea Casa de Pensii Ilfov. Doar din indemnizația pentru însoţitor, pe care o primește odată cu pensia, Iulian Câmpeanu a încasat, din 2005 și până în prezent, peste 55.000 de lei.

Mariana Câmpeanu i-a dat pensie de handicap de gradul I soţului său pe când aceasta conducea Casa de Pensii Ilfov. Bărbatul şi-a reînnoit însă permisul de conducere în 2011, la şase ani după ce a primit ajutorul de la stat.

Iulian Câmpeanu beneficiază de o pensie de peste 1500 de lei pe lună pentru cel mai înalt grad de invaliditate şi indemnizaţie de însoţitor, însă el conduce maşina, merge singur pe strada şi îşi duce nepoţii la şcoala, notează jurnaliştii de la Ziare.com.

Permisul de conducere al lui Iulian Câmpeanu este valabil până în 2021, deşi medicul acestuia susţine că pacientul său nu are voie şi nici nu poate să conducă, fiind bolnav de epilepsie şi alte afecţiuni neurologice.

Soţul Marianei Câmpeanu conduce totuşi nestingherit de 33 de ani şi a provocat două accidente în ultimii cinci ani, mai notează jurnaliştii de la Ziare.com.

Dosarul său a fost întocmit de Casa de Pensii Ilfov, deşi soţul Marianei Câmpeanu are domiciliul în Capitală. Fostul ministru a explicat că instituţia din Bucureşti era suprasolicitata, iar din acest motiv dosarul a fost transferat.

Agenţia Naţională de Integritate a început verificările pentru a vedea dacă Mariana Câmpeanu se face vinovată de conflict de interese.

Iulian Câmpeanu are pensie de handicap, dar conduce şi face accidente