Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an numiți politic! Instituția se află în subordinea Consiliului Județean condus de baronul PSD Ionel Arsene

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an numiți politic! Instituția se află în subordinea Consiliului Județean condus de baronul PSD Ionel Arsene
Foto: Facebook

Tragedia de laSpitalul Județean Neamț, unde sâmbătă seară au murit zece persoane într-un incendiu la Secția ATI Covid, scoate la iveală nereguli cu care se confruntă de ani buni Piatra-Neamț. Instituția, care se află în subordinea Consiliului Județean Neamț condus de baronul PSD Ionel Arsene,a schimbat în ultimul an opt manageri.

Actualul director, Lucian Micu, este fostul primar din Roman, care nu a mai putut candida la alegerile din septembrie pentru că a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Managerii care au controlat spitalul în ultimul an au fost pe rând: până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu, din 19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu, 17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu, 3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae, 9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci,17 mai – 20 mai – Marius Ghineț, fiind și cel mai scurt mandat de doar trei zile, 21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea Din 28 octombrie – Lucian Micu.

Manager schimbat la doar o zi după modificarea legii

La o zi după ce în Parlament PSD a modificat legea astfel încât numirile și schimbările managerilor de spital să fie făcute de autoritățile locale și nu de către Ministerul Sănătății, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), a anunțat schimbarea din fruntea Spitalului Județean Neamț a lui Marius Ghineț, numit de către PNL în timpul stării de urgență.

„Am demis patronul de pompe funebre de la conducerea Spitalului Județean Neamț.

Cum nicio promisiune făcută nemțenilor nu rămâne neîndeplinită, vă anunț că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre și am numit un om de o înaltă pregătire profesională și morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea.

Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesioniști, care să aibă competența necesară și pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Așadar, cel puțin la Neamț, nu accept compromisuri și bătaie de joc: fără frizerițe, chelneri și gropari la conducerea celui mai mare spital din județul nostru”, anunța la acea vreme Ionel Arsene.

Cine este Lucian Micu, actualul manager al spitalului în care 10 persoane și-au pierdut viața

Actualul manager al Spitalul Județean Neamț, unde 10 persoane și-au pierdut viața, este Lucian Micu care a fostcandidatul susținut de către Alianța pentru Modernizarea Romanului 2020, formată din PSD și PPU (social-liberal), pentru alegerile de pe 27 septembrie. Candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, el figurând pe site-ul ANI cu o incompatibilitate de acum 8 ani și o interdicție pe 3 ani începând cu 3 august 2020.

Interdicția se referă la faptul că, în 2012, a deținut “simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman”.

Potrivit ultimeideclarațiide avere reiese că Micu și soția câștigă bani din 14 chirii care îi aduc 4.000 de lei pe lună. Ca manager general interimar la Spitalul Piatra Neamț, Micu are un salariu de bază de 17.900 de lei la care se adaugă voucher de vacanță și indemnizația de hrană.