SRTv s-a răzgândit: Traian Băsescu, prezent în emisiune la TVR

SRTv s-a răzgândit: Traian Băsescu, prezent în emisiune la TVR

UPDATE 1: SRTv s-a răzgândit și a permis prezența lui Traian Băsescu la TVR, acesta participând într-o emisiune de la ora 20:00, potrivit Adevărul.

Echipa de campanie a lui Traian Băsescu acuză SRTv că blochează accesul președintelui la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.

Fostul purtător de cuvânt al șefului statului Bogdan Oprea că noua conducere SRTv a scurtat perioada alocată campaniei pentru referendum cu zece zile, decizia contravenind hotărârii parlamentare 34/2012.

Astăzi echipa de campanie a domnlui preşedinte Traian Băsescu a contactat directoarea interimară a direcţiei de emisiuni informative şi sportive a SRTV, solicitând o intervenţie, o prezenţă a domnului preşedinte în această seară pe postul de televiziune TVR 1, conform deciziei Comisiei speciale parlamentare pentru timpii de antenă luată ieri. La mai puţin de o oră după această convorbire telefonică, directoarea interimară a Direcţiei de emisiuni informative a fost schimbată din funcţie. În locul ei a fost numit domnul Claudiu Lucaci. La aproximativ două ore după această decizie a conducerii televiziunii publice, pe emailul de campanie al domnului preşedinte Traian Băsescu s-a primit un email semnat de domnul Ion Stavre, care se intitulează «responsabil pentru campania din partea Asociaţiei Române de Televiziune», care spune că pentru SRTV campania începe pe data de 16 iulie 2012, respectiv luni. Această decizie contravine întrutotul deciziei luate de Parlamentul României 34/2012, care stabileşte ca dată de începere a campaniei electorale ziua de 6 iulie„, a spus Oprea.

În mod cert încercăm să mergem aşa cum am stabilit legal. Vom lua toate măsurile legale de care dispunem„, a încheiat Bogdan Oprea.