Statul finanţează o puşcărie de LUX în Pantelimon: Bucătărie proprie, sală de fitness și cabinet medical ultra modern pentru deținuții VIP

Statul finanţează o puşcărie de LUX în Pantelimon: Bucătărie proprie, sală de fitness și cabinet medical ultra modern pentru deținuții VIP
foto:Marvelbuilding.com

Orașul Pantelimon de lângă București va avea un penitenciar nou. Contrucția a pornit în urmă cu câțiva ani, dar din lipsa banilor, lucrările au fost oprite. Surse din conducerea orașului spun că noua locație a fost destinată infractorilor, dar nu celor de rând, ci pentru cei cu dare de mână.

Spațiul de detenție va fi amenajat pentru aproximativ 200 de persoane. Iar celulele, în jur de 60-70 vor fi amplasate pe trei etaje, iar la fiecare nivel vor exista două spații destinate sălilor de mese și de relaxare, plus un teren de sport modern și spații de plimbare în curte. Închisoarea va avea o bibliotecă, un cabinet medical ultra modern, dar și o sală de fitness, informează B1 TV.

Penitenciarul Pantelimon va fi unul dintre cele mai dotate, din punct de vedere tehnic. Va avea sisteme de monitorizare și supraveghere ultramoderne, iar cei cazați aici, vor avea la dispoziție și o bucătărie.

Construcția Penitenciarului Pantelimon costă 20 de milioane de euro, iar banii provin de la bugetul de stat din fonduri europene. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în prezent gradul de ocupare a închisorilor din România este de 145%. În unitãþile de detenþie din România sunt peste 27.000 de deþinuþi și 19 de locuri de cazare.

Urmăriți B1TV.ro și pe