Studenții din toată țara primesc vești proaste la începutul anului universitar / Cazarea în cămine ar putea fi de două ori mai scumpă

Studenții din toată țara primesc vești proaste la începutul anului universitar / Cazarea în cămine ar putea fi de două ori mai scumpă
Foto: Pixabay

Ne mai desparte mai puțin de o săptămână până la startul unui nou an universitar și, după doi ani de pandemie și cursuri online, studenții din marile centre universitare ale țării vor reveni fizic în amfiteatre odată cu noul an. Mulți sunt încă în perioada de foc în care își caută un loc de cazare, fie că vorbim despre un loc la cămin sau un apartament de închiriat.

Dacă chiriile au crescut considerabil față de anii precedenți, ajungând, spre exemplu, în București la 400 de euro și în Cluj Napoca chiar la 500 de euro, nici prețurile de la cămine nu se vor menține la valorile din trecut. Cazarea s-ar putea scumpi și cu 100 de lei în fiecare lună, după ce universitățile au luat această decizie ca urmare a majorării prețurilor la gaze și curent electric, scrie Antena 3.

Cazarea în cămine, tot mai scumpă

Scumpirea utilităților i-a determinat pe adminstratorii de cămine să modifice prețurile, așa că studenții vor scoate din buzunar acum sume mai mari de bani, în ciuda faptului că, în mare, condițiile au rămas aceleași.

Spre exemplu, preţurile cazărilor în căminele studenţeşti ale Universităţii Petrol-Gaze ​​din Ploiești au crescut în acest an cu un procent de 20%, în functie de tipul imobilului şi dotările existente. Astfel, studenţii au putut opta pentru un loc de cazare în camere, cu preţuri ce pornesc de la 200 şi pot ajunge până la 350 de lei, mai scrie sursa citată.

Cât costă căminele în București

Asociația Studenților la Comunicare din cadrul Universității din București a anunțat pe pagina de Facebook care sunt tarifele de la cămin atât pentru studenții legitimați la buget, cât și pentru cei de la taxă.

  • GROZĂVEȘTI A/B/C/D – 170/290 lei
  • GROZĂVEȘTI A1 – 190/310 lei
  • FUNDENI – 160/270 lei
  • POLIGRAFIE – 150/270 lei
  • THEODOR PALLADY 1 – 180/290 lei
  • THEODOR PALLADY 2 – 190/300 lei
  • STOIAN MILITARU – 180/300 lei

Urmăriți B1TV.ro și pe