Cât trebuie să achite studenții pentru o cameră de cămin? Cei ce nu reușesc să prindă un loc vor scoate din buzunar sume uriașe pentru chirii

Cât trebuie să achite studenții pentru o cameră de cămin? Cei ce nu reușesc să prindă un loc vor scoate din buzunar sume uriașe pentru chirii
Foto: Pixabay

În curând începe anul universitar, iar studenţii caută de zor soluţii de cazare. Așa cum în ultima perioadă au crescut prețurile pentru toate, cei mai mujlți studenți sunt interesați să prindă o cameră în cămin, deoarece prețurile pentru chirii au explodat.

De asemenea, pe lângă suma enormă pentru plata unei chirii, o problemă pentru studenți sunt și facturile, care tot mai mult cresc.

În cămine nu sunt locuri suficiente

Din păcate, locurile în căminele studențești nu sunt suficiente pentru a acoperi cererea tot mai mare. Dar cei care, totuși, aleg o chirie, au început deja să caute, pentru că, așa cum se întâmplă anual, prețurile vor crește și mai mult în perioada dinaintea începerii anului universitar.

Un student care stă în chirie ar urma să plătească mult mai mult decât unul cazat într-un cămin studențesc, notează Observator.

La Universitatea Tehnică Iași, o cameră de cămin va costa 160 de lei pe lună, dar locurile sunt și în acest caz mult mai puține decât solicitările.

Cine nu prinde loc la cămin va fi nevoit să plătească mult, pentru că, dacă la cămin preţurile ajung până la cel mult 350 de lei pentru un loc într-o cameră cu două locuri, pentu chirie, prețurile ajung undeva la 350 de euro pe lună pentru un apartament într-o zonă non-centrală, 250 de euro într-o garsonieră aflată de asemenea nu tocmai în zona centrală sau în apropierea universităţilor, la care se adaugă, desigur, cheltuielile lunare.

Cât va trebui să plătească un student pentru chirie în București și Cluj-Napoca

Pe ultima sută de metri, înainte de începerea noului an universitar, chiriile din toate orașele își măresc prețurile. Cu cât apartamentele sau garsonierele sunt mai aproape de facultate, cu atât prețul lor este mai mare spre deosebire de alte zone.

În București, cele mai căutate zone sunt: Grozăvești, Politehnica și Lacul Tei, scrie Gândul.

Aici, un apartament cu două camere se închiriază și cu 430 de euro, iar o garsonieră ajunge să depășească suma de peste 350 de euro, pe lună.

Spre deosebire de capitală, în Cluj chiriile sunt mai scumpe.

De exemplu, un apartament cu două camere în zona Zorilor ajunge la 600 de euro pe lună, iar o garsonieră la 450 de euro pe lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe