Suceava: Un administrator al unei societăți, cercetat penal pentru evaziune fiscală

Suceava: Un administrator al unei societăți, cercetat penal pentru evaziune fiscală
Foto: thedailyrecord.com

Administratorul unei societăți din Suceava este cercetat penal după ce nu a înnregistrat zeci de facturi în contabilitate, dar a livrat mărfuri către un beneficiar, sustrăgându-se de la plata impozitelor, arată Mediafax.

Radu A., în vârstă de 39 de ani, este cercetat penal pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit Poliției Române.

Potrivit sursei precizate, în perioada ianuarie-septembrie administratorul unei societăți comerciale nu a înregistrat în contabilitatea societății 126 de facturi fiscale, în valoare de 963.410,12 lei, în baza cărora a livrat mărfuri către un beneficiar din Siret, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului în sumă totală de 283.356 lei.

De asemenea, bărbatul nu a declarat la Oficiul Național al Registrului Comerțului de lângă Tribunalul Suceava că societatea nu mai funcționa la sediul principal din municipiul Suceava, deoarece imobilul respectiv a fost executat silit în luna iulie 2008.

Cu scopul de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale, în 2010, bărbatul a falsificat declarația dată Oficiului Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Suceava cu privire la sediul principal al societății.

Judecătoria Suceava a început urmărirea penală în acest dosar penal.