Taxa de trecere pe podurile Fetești – Cernavodă și Giurgeni – Vadu Oii ar putea fi eliminată

Taxa de trecere pe podurile Fetești - Cernavodă și Giurgeni - Vadu Oii ar putea fi eliminată

Vești bune pentru șoferi!Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă şi Giurgeni-Vadu Oii ar putea fi eliminată, potrivit unuiproiect de lege, iniţiat de PNL. Inițiatorii proiectului consideră că este o taxare dublă, din moment ce se plătește șirovinietă.

Iniţiativa a fost bine primită deComisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor. Taxa urmează să fie eliminată dacămodificarea trece deCamera Deputaţilor.Șoferii care trec cu mașinile pe poduri, plătesc taxe începând de la 13 lei, în funcție de categoria vehiculului. Proiectul inițiat de deputatul PNL Bogdan Huțucă are susținerea colegilor de partid. De altfel, în comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, aleșii PNL și UDMR au fost de acord cu eliminarea taxelor atât pentru podul Cernavodă – Fetești, cât și pentru cel de la Vadu Oii – Giurgeni.

Parlamentarii USR PLUS consideră că discuţiile ar trebui amânate până la toamnă. Ministrul Transporturilor nu este de acord cu eliminarea taxei care alimentează bugetul cu 150 de milioane de lei, potrivit stiri.tvr.ro.

Reprezentantii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au dorit să ofere un punct de vedere despre acest subiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe