Teodor Baconschi va participa la reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre NATO

Teodor Baconschi va participa la reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre NATO
Foto: evz.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va participa la Bruxelles, în 7-8 decembrie 200, la reuniunea miniștrilor de Extene din statele membre NATO.

Potrivit unui comunicat MAE, cu acest prilej vor fi discutate măsurile de punere în practică a deciziilor politice adoptate la Summit-ul de la Lisabona, precum și o serie de teme ce vor fi incluse pe agenda Summit-ului NATO de la Chicago, din 20-21 mai 2012.

Subiectele vizează procesul de tranziție din Afganistan, apărarea antirachetă, revizuirea posturii de apărare și descurajare a NATO, situația din Kosovo, cooperararea cu statele din Balcanii de Vest și vecinătatea estică, inclusiv Georgia, precum și relațiile NATO cu Rusia.

De asemenea, în lumina evoluţiilor recente, un subiect aparte pe agenda reuniunii NATO îl vor constitui “primăvara arabă” şi modalităţile de eficientizare a parteneriatelor cu statele din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Programul reuniunilor include, pe 7 decembrie 2011, două sesiuni de lucru ale Consiliului Nord-Atlantic (NAC) şi un dineu de lucru în format NAC. În ziua de 8 decembrie 2011 este programată o reuniune a statelor membre NATO cu statele contributoare în ISAF. De asemenea, tot pe 8 decembrie va avea loc o reuniune cu participarea miniştrilor de Externe în formatul Consiliului NATO-Rusia.