Teodor Meleșcanu, audiat ca Curtea Supremă: Fostul șef SIE dă declarații ca martor în dosarul fostului președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu (VIDEO)

Teodor Meleșcanu, audiat ca Curtea Supremă: Fostul șef SIE dă declarații ca martor în dosarul fostului președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu (VIDEO)

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, va fi audiat joi la Curtea Supremă. Acesta va da declarații în fața magistraților în calitate de martor în dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu.

Horia Uioreanu a fost trimis în judecată pentru o serie de fapte de corupție, printre care și o presupusă angajare prin trafic de influență în cadrul SIE. Acesta a fost interceptat de SRI în timp ce îi spunea unui fost consilier că ar fi vorbit cu Teodor Meleșcanu în legătură cu anchetele penale ce îi vizau și în legătură cu o angajare în cadrul serviciului de informații. Discuția a fost înregistrată ambiental și depusă la dosar.

În acest dosar, pe fond, Horia Uioreanu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Teodor Meleșcanu, audiat ca Curtea Supremă: Fostul șef SIE dă declarații ca martor în dosarul fostului președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu

#DIRECT_ONE_a1s5a9#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)