Testamentul moral al lui Alexandru Arșinel! Ultima dorință a actorului

Testamentul moral al lui Alexandru Arșinel! Ultima dorință a actorului
Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a dezvăluit  care au fost ultimele sale dorințe înainte să moară la vârsta de 83 de ani. Alexandru Arșinel dezvăluia pentru Fanatik că și-ar mai dori, măcar o dată, să fie pe scenă. Să joace alături de mari actori, să se bucure de publicul din sală și să culeagă aplauzele.

Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel

”Mă visam pe scenă, la Boema… Mi-e dor de teatru, de multă lume în sală, de aplauze”, spunea Alexandru Arșinel în luna iunie.

De altfel actorul a sperat pentru ultima clipă că va reapărea pe scenă.

”Voi reveni, sper, pe scenă. Nu acum, nu imediat. Aștept să se `înșurubeze` teatrul în forma de acum, că nu vreau să deranjez, să nu spună cineva că mă bag eu peste. Nici nu știți ce răi sunt unii”

Atunci Alexandru Arșinel nu a ezitat să arunce săgeți spre Nicușor Dan:

”Dacă mă mai întorc pe scenă, pentru că primarul ăsta (Nicușor Dan, primarul Capitalei, cel care este, în principiu, șeful instituției culturale, n. red.) nu e prea interesat de noi, de cultură. El m-a și dat afară, dar sper că o să mai joc. Am petrecut o viață pe scenă, nu vreau să renunț încă la asta. Sper că se vor schimba lucrurile și mă voi putea întoarce”, ne spunea, cu o voce tristă, Alexandru Arșinel.

Cum în București nu a mai putut să joace deloc, Alexandru Arșinel voia, totuși, să o mai facă o dată, dar la Dolhasca. Acolo, spera el, urma să fie ultima oară când să le provoace hohote de râs spectatorilor. Și asta, pentru el, era deosebit de important, să își marcheze momentul în care spunea ”adio” scenei.

”Eu sunt din Dolhasca. Acolo, de exemplu, și dacă se inaugurează o grădiniță sunt invitat. Și sunt bine primit, apreciat. Vreau, într-un fel, să le și mulțumesc pentru tot. Acolo mă voi retrage, acolo voi pune punct”, spunea marele actor.

A murit Alexandru Arșinel

Maestru teatrului românesc, Alexandru Arșinel, a pierdut în această seară lupta cu viața, pe un pat de spital, la secția de Terapie Intensivă, la 83 de ani.

Actorul se simțea tot mai rău în ultima perioadă, iar lunile precedente a avut nevoie de supraveghere medicală aproape permanent, fiind internat inclusiv într-un azil de bătrâni.

Actorul fusese internat la Spitalul Municipal din București încă de pe 15 septembrie, iar la scurt timp a fost mutat la secția de Terapie Intensivă, unde medicii au luat decizia de a-l intuba și a-l ventila artificial, pentru a-i salva viața. În zadar însă, deoarece astăzi, 29 septembrie, marele actor a urcat la cele veșnice. Vestea decesului a fost confirmată la scurt timp de fiul său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)