Precizările Patriarhiei în legătură cu cazul preotului Visarion Alexa: Poziția creștină este în mod natural și subînțeles favorabilă celui care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel

Precizările Patriarhiei în legătură cu cazul preotului Visarion Alexa: Poziția creștină este în mod natural și subînțeles favorabilă celui care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel
Foto: Inquam Photos / George Călin

Referitor la cazul preotului Visarion Alexa, purtătorul de cuvânt al Patrarhiei Române, Vasile Bănescu a revenit cu o serie de precizări referitoare la poziția intituției pe care o reprezintă:

„Poziția Bisericii, poziția creștină, este în mod natural și subînțeles favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare prin pocăință sinceră a absolut oricui.Sensul ultim al credinței în Dumnezeu este (re)orientarea noastră lăuntrică spre Lumina întrupată într-o lume întunecată de păcat și schimbarea dureros tainică a vieții noastre de risipitori, produsă uneori prin cutremurare adâncă.

Este esențial să nu uităm că nădejdea prea mare în mila lui Dumnezeu, dar mai ales deznădejdea cu privire la mântuirea noastră sunt două dintre păcatele pe care le putem comite periculos de ușor împotriva Duhului Sfânt.

Alegând să rămână în sfera protectoare a credinței, oferind credit lui Dumnezeu mai ales în momentele când Acesta pare de negăsit, pentru un creștin nimic nu este niciodată pierdut.

Cuvântul ultim rămâne iertarea pe care ne-o atrage schimbarea”, afirmă reprezentantul BOR.

Scandal sexual provocat sau abuz?

Preotul Visarion Alexa, paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală,a fost reţinut de polițiști în urma unor plângeri de agresiune sexuală; acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6.

Precizările purtătorului de cuvânt al Patriarhiei vin după ce mai multe persoane publice au lansat acuzații la adresa presupusei victime a preotului, denunțând un scandal premeditat.

Printre elementele reținute în acest dosar de oamenii legii se numără și anumite discuții înregistrate dintre preot și o enoriașă ce alimenteză controverse în rândul internauților care, înainte de a aștepta deciziile autorităților și-au manifestat opiniile pro sau contra teologului amintit. Printre cei care au urmărit o parte dintre stenogramele publicate există suspiciuni că preotul ar fi putut fi atras intenționat într-un astfel de incident pentru ca ulterior greșelile acestuia să îl poată compromite public.

Urmăriți B1TV.ro și pe