Trafic restricționat în București din cauza protestului sindicaliștilor din transporturi

Trafic restricționat în București din cauza protestului sindicaliștilor din transporturi

Traficul rutier va fi restricționat, miercuri, în centrul Bucureștiului, din cauza protestului sindicaliștilor din transporturi și servicii publice, relatează Mediafax.

Protestatarii or merge în marş din Piaţa Victoriei până în Piaţa Constituţiei, pe traseul Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Libertăţii.

Protestul, la care sunt așteptați 4.000 de sindicaliști, va începe la ora 12:30, în Piaţa Victoriei, de unde sindicaliştii vor pleca în marş, în jurul orei 14:00, spre Piaţa Constituţiei.

Protestatarii vor merge în marş pe traseul Calea Victoriei – Podul Naţiunile Unite – Bulevardul Naţiunile Unite – Bulevardul Libertăţii, până în Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne să protesteze până la ora 15:30.

În timpul marşului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare a manifestanţilor şi pe străzile adiacente. De asemenea, în timpul mitingului din Piaţa Constituţiei va fi restricţionat traficul pe bulevardele Unirii şi Libertăţii.

Mitingul de protest are loc la o zi după greva de avertisment de la metrou. Angajaţii de la metrou au oprit activitatea, marţi dimineaţă, între orele 04.00 şi 06.00.

Potrivit preşedintelui federaţiei sindicale, Ion Rădoi, sindicaliştii cer modificarea legislaţiei sociale în vigoare şi reclamă imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Sindicaliştii ameninţă că dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, în 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atât la metrou, cât şi la RATB.