Traian Băsescu, la Serbările de la Ţebea: Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români (VIDEO)

Traian Băsescu, la Serbările de la Ţebea: Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români (VIDEO)

Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică la Serbările naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Șeful statului și soția sa au ajuns în jurul orei 11.00 la manifestații.

Traian Băsescu a afirmat, după depunerile de coroane la mormântul lui Avram Iancu, că acesta a luptat „pentru ieşirea din iobăgie şi pentru demnitatea naţională”, motiv pentru care a şi intrat în conflict cu revoluţionarul ungar Kossuth Lajos.

„Kossuth a vrut Ardealul pentru maghiari, dar Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români”, a afirmat Băsescu.

Acesta a lansat un apel la oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu.

După depunerea de coroane, şeful statului a turnat apă la rădăcina gorunului pe care l-a plantat acolo în urmă cu câţiva ani.

La comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din Ţebea, au participat peste 5.000 de persoane.

La eveniment au participat și ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi parlamentari democrat-liberali.

Pentru desfăşurarea manifestărilor de la Ţebea, traficul rutier va fi închis pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 11.00-11.15 şi 14.00-14.30. Potrivit organizatorilor, închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Conform Prefecturii, situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare.

Traian Băsescu, la Serbările de la Țebea

Embed: