Tribunalul București decide miercuri dacă Sorin Oprescu va fi eliberat

Tribunalul București decide miercuri dacă Sorin Oprescu va fi eliberat
Foto: B1 TV

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor hotărî miercuri dacă edilul suspendat al Capitalei va fi eliberat, informează B1 TV. Instanța judecă cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv pentru Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Între timp, iubita lui Sorin Oprescu a venit miercuri dimineața să-l viziteze la Arestul Poliției Capitalei.

Sorin Oprescu s-a întors marți în arest. Edilul suspendat a fost externat de medicii care l-au supus unei coronarografii și au decis că acesta nu are probleme cu inima.

Cât timp a stat în spital, Oprescu nu a putut fi vizitat nici măcar de iubita sa, Adriana Nica, medic la Spitalul Universitar.

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv pe 7 septembrie.

Potrivit procurorilor anticoprupție, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.