Tribunalul București: Omar Hayssam, două săptămâni în plus de închisoare în dosarul "Volvo"

Tribunalul București: Omar Hayssam, două săptămâni în plus de închisoare în dosarul "Volvo"
Foto: 9am.ro

Omar Hayssam a primit două săptămâni în plus de închisoare la condamnarea de 16 ani din dosarul „Volvo”, informează Mediafax.

Tribunalul București a emis un nou mandat de executare a pedepsei, vineri, arestul preventiv scăzut din condamnare fiind de 3 luni și jumătate, față de 4 luni, inițial.

În mai 2010, judecătorul Tribunalului Bucureşti (TB) care a decis, în primă instanţă, condamnarea la 16 ani de închisoare pentru Hayssam a stabilit totodată ca, în cazul sirianului, să se deducă perioada de arest preventiv, respectiv 6 aprilie 2005 – 2 august 2005 inclusiv.

Astfel, s-a stabilit atunci să fie scăzute patru luni de închisoare din pedeapsa finală de 16 ani, menţinută ulterior de instanţele superioare.

Vineri, Tribunalul Bucureşti, în urma judecării unei contestații la executare făcută de Biroul de Executări al acestei instanțe, a stabilit să micşoreze cu doar trei luni şi jumătate perioada de arest a sirianului, ceea ce înseamnă că acesta va face două săptămâni în plus de închisoare, față de perioada stabilită anterior de aceeași instanță.

Astfel, Tribunalul București a admis contestația la executare formulată de biroul executări penale din cadrul TB, secția 1 penală.