Trustul Intact ar putea intra în atenția DNA pentru contractele cu Oltchim

Trustul Intact ar putea intra în atenția DNA pentru contractele cu Oltchim
Foto: exclusivnews.ro

Dan Voiculescu ar putea intra în vizorul DNA, după dezvăluirile făcute de jurnalistul Robert Turcescu cu privire la mai multe înţelegeri pe care trustul media al acestuia le-a avut cu Oltchim. Combinatul a încheiat în ultimii ani două contracte de publicitate, în valoare de 300 de mii de euro, asta deşi în acea perioadă înregistra pierderi colosale.

Premierul Victor Ponta a sesizat DNA cu privire la datoriile uriaşe acumulate de combinatul Oltchim în ultimii ani. În atenţia procurorilor anticorupţie ar putea intra şi liderul conservator Dan Voiculescu, asta după ce trustul mogulului a încheiat mai multe contracte de publicitate cu Oltchim.

Dezvăluirile au fost făcute săptămâna trecută, în exclusivitate la postul nosutru de televiziune, de către jurnalistul Robert Turcescu în emisiunea Sub semnul întrebării.

Prima înţelegere se ridica la 100 de mii de euro şi fusese încheiata cu firma SC Media Casa Press SRL, reprezentată de către Gabriela Vrânceanu Firea. (Detalii AICI)

Al doilea contract cu care fosta conducere a Oltchim a încercat să cumpere tăcerea trustului Intact se ridica la 200 de mii de euro. (Detalii AICI)

Cele două înţelegeri conţineau mai multe clauze extrem de controversate. Astfel, părţile se obligau să păstreze confidenţialitate asupra termenilor pe o perioadă de cinci ani. trustul controlat de Voiculescu se angaja să nu difuzeze poziţiile acţionarilor minoritari ai combinatului, dacă acelea erau potrivnice conducerii companiei.

În contractul încheiat de Dan Voiculescu cu fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, erau detaliate şi preţurile serviciilor. Astfel, interviurile şi reportajele publicate în „Săptămâna Financiară” ar fi costat 46.400 de euro, cele din „Financiarul” au fost în valoare de 64.000 de euro, iar machetele publicitare din „Jurnalul Naţional”, alte 42.000 de euro.

Trustul Intact ar putea intra în atenția DNA

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_24235').select();" id="embed_text_24235" />