Tudor Chirilă, despre adoptarea modificărilor la Codul Penal: De astăzi, suntem Republica infractorilor. Vei putea face ceva în țara asta doar dacă vei intra într-o colaborare cu mafia (VIDEO)

Tudor Chirilă, despre adoptarea modificărilor la Codul Penal: De astăzi, suntem Republica infractorilor. Vei putea face ceva în țara asta doar dacă vei intra într-o colaborare cu mafia (VIDEO)

Tudor Chirilă a avut, miercuri, o reacție pe Facebook, în urma adoptării în Parlament a modificărilor la Codul Penal. Artistul susține că începând de acum, România se transformă într-o Republică a infractorilor și că, astfel, cât mai mulți români ar trebui să iasă în stradă să-și exprime nemulțumirea față de aceste măsuri.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament, felul în care a trecut Codul Penal vis a vis de articolul cu abuzul în serviciu… Deci abuzul în serviciu se pedepsește în momentul de față numai dacă de el beneficiază rude, familie, dar nu prieteni sau parteneri. Prin urmare, este liber la furat cu prietenii, mai puțin cu familia.
Asta este, de fapt, o dezincriminare aproape totală a acestei infracțiuni. Astfel că noi suntem de astăzi, Republica infractorilor pentru că acest articol, în afara faptului că s-a dat pentru a scăpa de pușcărie câțiva infractori pe care îi știm cu toții, el este un articol care ne face rău pe viitor, foarte mult rău. Va însemna că vei putea face ceva în țara asta doar dacă vei intra într-o colaborare cu mafia. Cine nu vrea să lucreze cu mafia nu va putea face nimic pentru că indirect, acest lucru care s-a întâmplat astăzi va prolifera domnia șpăgii în România și domnia incompetenție. Astea sunt adevăratele probleme pe care ar trebui să le vedem și pentru asta ar trebui să fim în stradă și dacă nu suntem în număr mare în stradă, înseamnă că nu ne pasă și dacă nu ne pasă, înseamnă că articolul ăsta nu este atât de grav.

Cred că reacția noastră, a celor care vrem să trăim într-un alt fel de țară, ar trebui să fie una fermă de prezență în stradă. Nu violentă, în niciun caz, rămân la părerea mea că violența nu aduce nimic bun și violența este exact ce așteaptă și ei. Dar cred că totuși un milion de români tăcuți, în stradă, dacă ar exista, nu ar putea fi prezență chiar așa de neobservat. Dacă suntem câteva sute înseamnă că, de fapt, ăsta este nivelul de deranj pe care acest cod penal îl creează pentru noi. Eu totuși sper că mai multă lume decât câteva sute de oameni este deranjată și este profund indignată și scârbită de ceea ce s-a întâmplat astăzi și că asta se va vedea”, a spus Tudor Chirilă într-un videoclip transmis live pe Facebook.

Tudor Chirilă, despre adoptarea modificărilor la Codul Penal: De astăzi, suntem Republica infractorilor. Vei putea face ceva în țara asta doar dacă vei intra într-o colaborare cu mafia

Urmăriți B1TV.ro și pe