Tulcea: 7 morți și 8 răniți într-un grav accident. O parte din răniți, aduși cu elicoptere în București

Tulcea: 7 morți și 8 răniți într-un grav accident. O parte din răniți, aduși cu elicoptere în București

UPDATE 13:00: Unul dintre pacienţi care au ajuns la Spitalul Universitar din Capitală este în stare critică, cu traumatism cranian, fracturi ale membrelor, contuzie toracică, iar celălalt, aflat tot în stare gravă, prezintă traumatism cranian, toracic, abdominal. Amândoi se află la terapie intensivă. Unul dintre răniţi va fi supus unor intervenţii chirurgicale în cursul zilei de vineri, iar pentru celălalt se va decide dacă va fi nevoie de intervenţie chirurgicală în funcţie de starea sa.

UPDATE 11:10
: Polițiștii din Tulcea au stabilit că unul dintre șoferii implicați în accidentul rutier nu avea permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Tulcea, joi, un tânăr de 21 de ani, care se afla la volanul unui automobilism marca BMW a vrut să depășească un Audi, condus de un bărbat de 30 de ani. Deoarece nu a păstrat o distanță laterală corespunzătoare, a acroșat-o, relatează Mediafax.

BMW-ul s-a răsturnat în afara carosabilului, iar șoferul Audi-ului a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit de un alt autoturism, care mergea regulamentar.

Polițiștii au stabilit că tânărul aflat la volanul BMW-ului nu avea permis de conducere.

UPDATE 09:00: Elicopterele care au adus răniții au aterizat pe stadionul Dinamo. Cei patru răniți aduși în București se află în comă și au fost duși la spitalele Bagdasar Arseni și Universitar.

În accident a mai fost rănit și un alt copil, de zece ani, cu traumatism cranian și comă profundă, el fiind dus la Spitalul Județean Constanța.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Tulcea, unde au fost transportate nouă persoane rănite, în urma accidentului şi-au pierdut viaţa şapte persoane, dintre care şase au fost găsite moarte la locul accidentului, iar a şaptea a murit la spital, în timpul intervenţiei chirurgicale, din cauza hemoragiei interne, produse în urma rupturii de rinichi şi ficat.

Răniții din Tulcea, aduși în București

Embed: " />

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut joi seară, pe DN 22, în dreptul localităţii tulcene Cataloi, iar opt au fost rănite, patru dintre răniţi fiind transportaţi cu două elicoptere la Bucureşti.

Se pare că incidentul a avut loc din cauza unei depăşiri neregulamentare. Printre răniţi este şi un copil de cinci ani , care a fost adus în capitală cu un elicopter militar. Un alt elicopter a adus alţi trei răniţi la spitalele din Bucureşti.

Mai multe maşini au fost implicate în accident, dintre care două, spun martorii, participau la curse ilegale, celelalte se aflau în trafic. În urma unei manevre greşite a unuia dintre şoferi, impactul nu a mai putut fi evitat. Şase persoane au murit pe loc şi alte nouă au ajuns la spitalul judeţean din Tulcea. La scurt timp însă, unul dintre răniţi a murit.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.