Turda: O adolescentă de 15 ani diagnosticată cu laringită a murit, după ce a fost plimbată prin spitale

Turda: O adolescentă de 15 ani diagnosticată cu laringită a murit, după ce a fost plimbată prin spitale
Foto: inpolitics.ro

O fetiţă de numai 15 ani a murit la Spitalul din Turda din cauza unei laringite. Roxana Danciu a fost internată la începutul lunii octombrie la unitatea spitalicească din Câmpia Turzii, dar miercuri seară, adolescenta a început să se sufoce. Medicii au hotărât să o mute la Turda, însă o oră mai târziu, minora a încetat din viaţă, relatează B1 TV.

Părinţii spun că fata a fost trimisă acasă de medici de două ori, deşi nu se simţea bine. Abia când au văzut că starea ei este gravă, medicii au trimis-o la un alt spital din Turda, unde a şi murit.

„Dacă o trimiteau la Cluj, fata mea era în viață, dar ei au trimis-o acasă și au dat rețetă pe bani”, acuză Claudia Danciu, mama adolescentei.

Copila a fost internată la Spitalul din Câmpia Turzii pe 6 octombrie. După aproape o săptămână, a fost externată pe motiv că s-a vindecat.

„Pacienta a fost externată în data de 12 cu stare generală bună, fără modificări patologice și fără indicație pentru că doctorul care a consultat-o și a externat-o a considerat că nu mai e nevoie de tratament la domiciliu”, spune Maria Fabian, director medical.

Acasă, la doar câteva ore, starea fetei a început să se agraveze. A fost dusă din nou la spital.

„Ulterior s-a întors în ambulatoriul de specialitate. Acolo medicul a decis să îi dea tratament și asta a fost”, adaugă Maria Fabian, director medical.

Părinții spun că au urmat indicațiile medicilor, însă două zile mai târziu tânăra a intrat în stop cardio-respirator.

„La spital i-au făcut medicii antibiotic, ampicilină și a zis că trebuia să îi dea ceva să nu facă ciupercă. Chiar doamna doctor a zis și ea a făcut pe ambele amigdale și de acolo s-a sufocat”, susține Claudia Danciu.

Atunci, medicii au decis să o trimită la spitalul Municipal din Turda, unde a și murit.

„Pacienta a fost adusă în compartimentul de primiri urgențe în stop cardio respirator într-o fază relativ depășită, aflându-se în prim proces de resuscitare care dura deja de o oră”, afirmă Vasile Grumaz, manager Spitalul Municipal Turda.

Poliţia Judeţeană Cluj a demarat deja o anchetă în acest caz, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Potrivit anchetatorilor, până în acest moment nu s-au constatat aspecte de natură penală. O altă anchetă va fi demarată și de Colegiul Medicilor, unde părinții fetei intenționează să depună o plângere împotriva medicilor de la Spitalul din Câmpia Turzii. Aceștia sunt acuzați că au refuzat să consulte fata și au trimis-o acasă.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat