Care sunt primele zece țări calificate în finala concursului Eurovision 2022: Ucraina și Moldova se numără printre câștigători

Care sunt primele zece țări calificate în finala concursului Eurovision 2022: Ucraina și Moldova se numără printre câștigători
Care sunt primele zece țări calificate în finala concursului Eurovision 2022: Ucraina și Moldova se numără printre câștigători. Sursa Foto: Hepta/ Nderim Kaceli

În semifinala Eurovision 2022 de marți, reprezentanții a 17 țări participante s-au întrecut în momente spectaculoase în speranța de a ajunge la inima publicului și de acâștiga titlul mult dorit.

Ucraina și Moldova se numără printre primele 10 țări care vor merge în finala de pe 14 mai de la Torino a concursului Eurovision 2022, după prima seminifinală.

Prima semifinală Eurovision 2022

De câteva zile, toate delegațiile țărilor participante la Eurovision 2022 sunt în Torino și fac ultimele pregătiri pentru live-urile din 10, 12 și 14 mai. Show-ul de marţi seară, de la Torino, a fost deschis cu melodia „The Sound of Beauty”, sloganul competiţiei, potrivit G4media.ro.

În urma numărării voturilor celor de acasă, cele 10 țări care s-au calificat în finala de sâmbătă, 14 mai, au fost, în ordine aleatorie:

Elveţia – Marius Bear – „Boys Do Cry”

Armenia – Rosa Linn – „Snap”

Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”

Lituania – Monica Liu – „Sentimentai”

Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”

Norvegia – Subwoolfer – „Give That Wolf a Banana”

Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”

Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”

Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”

Olanda – S10 – „De Diepte”

Casele de pariuri internaţionale au transmis că Ucraina este marea favorită la câştigarea ediţiei din acest an a concursului muzical Eurovision.

Ediţia din acest an a concursului Eurovision a fost deja puternic influenţată de războiul din Ucraina. Trupa ucraineană Kalush Orchestra a fost selectată după ce câştigătoarea iniţială a selecţiei naţionale din Ucraina, Alina Pash, a vizitat Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Reprezentantul României la Eurovision 2022 cântă în a doua semifinală

WRS, reprezentantul României s-a calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie și va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs.

„Parcă nu îmi vine să cred că a venit ziua deplasării la Torino! Abia aştept să văd ce ne aşteaptă în următoarele două săptămâni şi sunt sigur că o să fie o experienţă minunată. Sunt extraordinar de recunoscător pentru tot ce mi s-a întâmplat în ultimele luni şi pentru ce urmează, pot să spun că pentru asta m-am pregătit. Sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să vă placă ceea ce v-am pregătit. Torino, here I come!”, a declarat artistul la plecarea spre Italia.

În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, printre care: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)