Ultima colecţie a lui John Galliano pentru casa de modă Dior

Ultima colecţie a lui John Galliano pentru casa de modă Dior
Foto: evz.ro

Casa de modă Christian Dior a prezentat, vineri, ce mai nouă colecţie vestimentară, ultima creată de designerul John Galliano, după ce acesta a fost suspendat din cauza unor declaraţii cu caracter antisemit, potrivit Reuters.

Prezentarea a avut loc în grădinile muzeului Rodin, într-unul dintre cele mai elegante cartiere din Paris.

“Ceea ce s-a întamplat în ultimele săptămâni a fost teribil pentru noi toţi”, a declarat Sidney Toledano, directorul casei de modă Christian Dior, înainte de prezentarea colecţiei de vineri, în cadrul Săptămânii Modei la Paris.

Potrivit directorului casei de modă, acest incident a afectat extrem de mult imaginea Dior: “A fost foarte dureros pentru noi să vedem că numele Dior a fost asociat cu declaraţiile dizgraţioase atribuite designerului, oricât de genial ar fi el”, a spus Toledano.

Deşi Săptămâna Modei la Paris, precum şi apariţia noii colecţii Dior au fost evenimente extrem de aşteptate, absenţa designerului Galliano, precum şi furia pe care afirmaţiile sale au stârnit-o în rândul publicului au făcut atmosfera destul de neplăcută şi tensionată.

Designerul va apărea în faţa unui tribunal francez, unde va fi judecat pentru comentarii anti-Semite, în ciuda scuzelor publice pe care şi le-a cerut miercuri.