”Umor” macabru la Iași: Un ONG a desenat pe un tramvai chipul lui Nicolae Labiș, scriitorul care a murit la 21 de ani, după ce a fost lovit de un astfel de mijloc de transport (VIDEO)

”Umor” macabru la Iași: Un ONG a desenat pe un tramvai chipul lui Nicolae Labiș, scriitorul care a murit la 21 de ani, după ce a fost lovit de un astfel de mijloc de transport (VIDEO)
Foto: reteauadestiri.ro

Un ONG din Iaşi a vrut să dea o faţă nouă tramvaielor second-hand din capitala Moldovei. Astfel, pe unul dintre mijloacele de transport în comun au pus chipul scriitorului Nicolae Labiş. Nimic ieşit din comun, am putea spune, doar că acesta a murit la vârsta de 21 de ani după ce a fost lovit de tramvai.

Membrii Asociaţiei Pasionaţilor de Transport Public, Tramclub Iaşi, au vopsit patru tramvaie, fiecare având câte o tematică diferită.

Cel de-al patrulea a fost intitulat „Tramvaiul literaturii”, iar pe exteriorul acestuia au fost desenate figurile unor scriitori români celebri, care au avut legătură cu Iaşiul, printre care şi Nicolae Labiş.

Tramvaiul a început să circule pe străzile oraşului de la începutul acestei luni, înainitea debutului Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi.

Iniţiativa ONG-ului este de apreciat pentru memoria lui Nicolae Labiş, însă chipul poetului pus pe un tramvai pare macabru, scrie presa locală.

Labiș a murit în Capitală, pe 22 decembrie 1956, la capătul a zece zile de agonie, după ce a fost lovit de un tramvai. Avea doar 21 de ani. Accidentul a avut loc în prima noapte în care tramvaiele au circulat în Bucureşti după miezul nopţii.

Chipul lui Nicolae Labiș pe un tramvai din Iași

Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)