Un avion militar s-a prăbușit lângă Craiova: Pilotul a murit. O altă persoană s-a catapultat

Un avion militar s-a prăbușit lângă Craiova: Pilotul a murit. O altă persoană s-a catapultat
Foto: roaf.ro

UPDATE 12:55: Instructorul rănit în accident, locotenent comandor Relu Ioana, în vârstă de 35 de ani, a suferit arsuri de gradele doi și trei pe 50-60 la sută din suprafața corpului. Aceasta se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

De asemenea, conform unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, pilotul care și-a pierdut viața este comandorul Aurelian Cojocaru, în vârstă de 49 de ani.

Aeronava în care se aflau cei doi s-a prăbușit la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pistă.

UPDATE 12:15: Victima este elevul, cel care a reușit să se catapulteze fiind instructorul de zbor. Potrivit Mediafax, avionul care s-a prăbuşit aparţinea Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare. În urma incidentului, Statul Major al Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene şi uzina producătoare au decis oprirea temporară a zborului cu cele opt avioane IAR-99 din lotul de fabricaţie în cauză, pînă la eliminarea elementelor identificate ca sursă potenţială de incendiu.

UPDATE 11:20
: Potrivit prefectului Craiovei, incidentul s-a produs undeva în nord-vestul aeroportului din oraș, iar pilotul care a reușit să se catapulteze este în stare gravă și a fost transportat la spital.
Deocamdată nu se cunosc cauzele care au condus la acest incident. Având în vedere condițiile foarte bune de zbor de joi dimineață, pot fi luate în calcul ipotezele unei erori umane sau a unei defecțiuni tehnice.

Un avion militar IAR 99 cu două persoane la bord, care efectua zboruri de probă, s-a prăbușit în apropiere de Craiova.

La bord se aflau un instructor de zbor și un elev. Unul dintre ei a murit, iar celălalt a reușit să se catapulteze.

Avionul este distrus în totalitate, după ce a luat foc la impactul cu solul. Pilotul rănit a primit îngrijiri medicale din partea medicilor sosiți la fața locului.

Mai multe echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Accident aviatic lângă Craiova

Embed: " />