Un cercetător NASA pretinde că a găsit urme de viaţă extraterestră în meteoriţi

Un cercetător NASA pretinde că a găsit urme de viaţă extraterestră în meteoriţi
Foto: xenophilius.wordpress.com

Un cercetător de la NASA a stârnit o serie de controverse în rândul oamenilor de ştiinţă, susţinând că a descoperit mici fosile ale unor bacterii extraterestre în meteoriţii care au aterizat pe pământ, potrivit The Guardian.

Astrobiologul american Richard Hoover, cercetător la centrul de zbor spaţial al agenţiei Marshall, a declarat că filamentele şi alte structuri din unii meteoriţi par a fi fosile microscopice ale unor forme de viaţă extraterestre, similare algelor albastre sau cinobacteriilor.

Testele de laborator nu au putut găsi nicio dovadă care să sugereze că ar exista vreo urmă a unor organisme terestre care să fi contaminat meteoriţii, după ce aceştia au ajuns pe Pamant.

În articolul său din Journal of Cosmology, cercetătorul susţine că absenţa nitrogenului din mostrele luate indică faptul că sunt „ramăşiţe ale unor forme de viaţă extraterestră, care au crescut pe corpurile-părinte ale meteoriţilor, când apa lichidă exista, cu mult timp înainte ca meteoriţii să intre în atmosfera Pămantului”.

„Implicaţiile acestui studiu sunt că există viaţă peste tot şi viaţa pe Pământ poate să fi provenit de pe alte planete,” a declarat Rudy Schild, cercetător la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică şi redactor la Journal of Cosmology.

Cercetătorul american nu este primul care pretinde că există viață extraterestră în meteoriți. În urmă cu aproape 15 ani, un alt cercetator NASA, David McKay, a afirmat că a găsit ceea ce părea a fi o urmă de viață extraterestră într-un meteorit găsit în Antarctica în 1984.

Tags: