Un jandarm român, reprezentantul valorilor țării peste hotare. Cum a devenit acesta celebru grație unei cămăși (FOTO)

Un jandarm român, reprezentantul valorilor țării peste hotare. Cum a devenit acesta celebru grație unei cămăși (FOTO)

Simplitatea și respectul față de tradiițile românești l-au făcut celebru pe un jandarm român peste hotare.

Aceasta este povestea lui Gabriel Dragoș Pârvu, în vârstă de 28 de ani, care și-a atras admirația în urma câștigării unui concurs de fotografie.

Acesta a participat la concursul organizat de UNESCO pe tema moștenirii culturale a fiecărei țări.

Fotografia jandarmului român a fost selectată în top 20 al celor mai bune imagini participante la concurs.

Ceea ce a fost deosebit la această fotografie este faptul că imaginea îl prezintă pe un tânăr îmbrăcat în port popular pe prispa Cramei 1777 dn Valea Călugărească, în 2015, cămașa pe care o poartă fiind primită cadou de jandarm chiar de la viitoarea sa soție de pe vremea când încă nu știau că se vor căsători.

„Întâmplarea face ca aceea să fie cămaşa mea pe care mi-a cumpărat-o soţia în perioada în care încă eram prieteni, nu căsătoriţi. Este o cămaşă veche pe care a cumpărat-o din Bucureşti, dintr-un magazin second hand specializat în costume populare. Am descoperit trei ani mai târziu, atunci când am decis să facem nunta îmbrăcaţi în costume tradiţionale, că acea cămaşă este de fapt una de mire. Ne-a spus acest lucru o doamnă etnograf de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, care ne-a şi ajutat să pregătim nunta. Eu am văzut totul ca pe un miracol. A fost un semn că poate persoana respectivă a fost aleasa. Care erau şansele să-mi dea o astfel de cămaşă, în condiţiile în care nici ea nu se pricepea, nu ştia ce este una de mire”, a declarat Gabriel Pârvu, scrie Adevărul.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti