Un nou week-end cu „Străzi deschise” în capitală / Peste 30 de evenimente programate

Un nou week-end cu „Străzi deschise” în capitală / Peste 30 de evenimente programate
Sursa Foto: Facebook/ Arcub

Primul week-end din luna august vine cu și mai multe străzi pietonale în București, evenimentul „Străzi deschise” continuând în intervalul 6-7 august, în capitală, cu momente de poezie și de muzică, ateliere și instalații participative, anunță organizatorii ARCUB, citați de b365.ro.

Traseele de pe Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon devin pietonale, iar bucureștenii se vor putea bucura de peste 30 de evenimente pregătite în mai multe zone.

„Străzi deschise”, un nou week-end în București

Evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a început anul acesta în luna aprilie și se va încheia în luna octombrie. Obiectivul este de a propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în unele spații centrale.

Proiectul se defășoară în mai multe zone ale Bucureștiului și urmărește să ofere locuitorilor capitalei posibilitatea de a se bucura de o plimbare în spațiile care, în mod obișnuit, ar fi aglomerate și cu trafic intens.

Evenimentele programate în acest week-end se vor desfășura pe Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon.

Totodată, pe traseul pietonal de pe strada Calderon va avea loc și o premieră: vor fi incluse instalaţii de artă, proiecţii video pe carosabil şi ateliere pop-up pe tema sustenabilităţii creative. Acestea vor fi completate de recitaluri de poezie, DJ seturi şi concerte folk şi pop, prezentate de Galeria Galateca și Wise Romania, anunță sursa citată anterior.

„Străzi deschise – București”,  weekendul 6-7 august

Zonele pietonale / „Străzi deschise” 6-7 august 2022, în intervalul orar 09:00 şi 22:00:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Șoseaua Kiseleff între Strada Arh. Ion Mincu și Strada Monetăriei;
  • Strada J.L. Calderon între Strada Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Cul Tur Ed – Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB creart și PROEDUS în calitate de operatori zonali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație