Un parazit din pădurile tropicale transformă furnicile în zombi

Un parazit din pădurile tropicale transformă furnicile în zombi
Foto: renne.ro

Cercetătorii ce analizează fauna din pădurile tropicale din Amazon au descoperit patru specii de paraziți care infestează viețuitoarele din mediul înconjurător, transformând furnicile în zombii, potrivit unui studiu citat de discovery.com.

Într-un documentar realizat de BBC – ”Planet Earth, Jungles”, se arată cum furnicile atacate de acest parazit intră într-o stare de „zombi”, după ce parazitul le infesteză creierul. Când celelalte furnici îşi dau seama că există un membru infectat, îl exilează, transportându-l departe de colonie, din cauza pericolului pe care l-ar reprezenta pentru cei din jur.

Dezvoltarea completă a parazitului în corpul gazdă durează între una la trei săptămâni. Parazitul străpunge capul furnicii, împroşcând spori în jur, care ajung pe insectele din mediul înconjurător, infestîndu-le şi pe acestea.

Parazitul care transformă furnicile în zombi

Tags:
Ultima oră
16:09 - Cum a crescut numărul cazurilor de COVID-19 în București. Aproximativ 1.400 de îmbolnăviri nu au fost alocate către DSP, susțin autoritățile
16:07 - Câți bani a câștigat Sebastian Chitoșcă la Survivor: „Ar fi trebuit să lucrez 4 ani în Germania pentru suma asta”
16:05 - Scandalul din USR PLUS capătă amploare. Dan Barna îl acuză pe Dacian Cioloș că împinge partidul „spre o potențială împăciuire” cu Florin Cîțu
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)