Un pui de panda roșu s-a născut în Marea Britanie. Animalul, pe cale de dispariție, este considerat un „simbol al speranței”

Un pui de panda roșu s-a născut în Marea Britanie. Animalul, pe cale de dispariție, este considerat un „simbol al speranței”
Foto: Facebook/ Paradise Wildlife Park

La parcul natural Paradise din Hertfordshire, nașterea unui pui de panda roşu, pe cale de dispariție, a fost sărbătorită ca un „simbol al speranţei”.

Mama, Tilly, a dat naştere puiului, numit Little Red, pe 16 iulie. Ea a avut nevoie de patru ani pentru a rămâne însărcinată, iar momentul este considerat unul dulce-amar după ce partenerul ei de reproducere, Nam Pang, a murit de boala Addison cu o lună înainte de naşterea puiului.

Intersul față de acest animal a crescut odată cu apariția unui film

Atunci când protagonista filmului de animație Turning Red de la Pixar se transformă într-un panda roșu uriaș, transformarea ei haotică este orice, dar nu este deloc binevenită.

Interesul față de panda roșu a crescut anul acesta odată cu lansarea filmului „Turning Red” de la Disney Pixar, în care Mei Lee, o elevă chinezo-canadiană de 13 ani, se transformă într-un panda roșu uriaș atunci când trăiește orice emoție puternică din cauza unui blestem ereditar. Panda roșu din Hertfordshire a câștigat fani din întreaga lume, care au trimis mesaje de susținere pentru Tilly.

Panda roșii sunt clasificați ca specie pe cale de dispariție pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, mai puțin de 2.500 de exemplare existând în sălbăticie.

Aceștia sunt foarte amenințați din cauza unor factori precum defrișările și comerțul ilegal cu animale.

Puiul a devenit un simbol al speranței

Tilly şi Nam Pang au fost plasaţi împreună prin intermediul Programului european de reproducere, care are ca scop crearea unei plase de siguranţă pentru speciile pe cale de dispariţie.

Aaron Whitnall, coordonatorul operațiunilor de la grădina zoologică, a declarat că puiul a devenit „un simbol al speranței, după moartea tragică a lui Nam Pang, iar faptul că amintirea și moștenirea lui Tilly continuă să trăiască este mai mult decât ne-am așteptat vreodată”.

„Nașterea lui Little Red creează un final frumos pentru o poveste tragică și sfâșietoare care a șocat comunitatea în luna iunie”

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss