Un urs a fost văzut în județul Ilfov, în apropiere de Ciolpani: Autoritățile încearcă acum să îl prindă

Un urs a fost văzut în județul Ilfov, în apropiere de Ciolpani: Autoritățile încearcă acum să îl prindă
Foto: Pixabay

Eveniment neobișnuit pentru o comună din apropierea Capitalei. Primarul localității Ciolpani din județul Ilfov, Călin Bogdan Cristian, a anunțat vineri că reprezentanții Ocolului Silvic și Gărzii Forestiere au avertizat că în zonă a fost găsit un urs „care ar putea fi periculos”, relatează Europa FM.

„Am fost anunțați de către Ocolul Silvic și Garda Forestieră ca pe raza comunei, în pădurea Scroviștea se afla un urs care ar putea fi periculos și care s-ar putea îndrepta către satul Piscu, zona Hereasca”, a anunțat primarul din Ciolpani pe Facebook.

Ursul migrează

Joi ursul, a fost observat pe camerele de supraveghere în zona pădurii Scroviștea de către serviciul de pază. Seara animalul nu a fost găsit, iar vineri a fost descoperit într-o altă zonă.

Foto: Captură video

„A migrat cred că pe cursul râului Ialomița și a fost observat în zona palatului Snagov. Acum se află într-o zonă care nu este perimetrată și chiar este o zonă în care sunt foarte mulți bicicliști și oameni care se plimbă pe marginea pădurii și a lacului”

Autoritățile încearcă să captureze animalul. Au fost anunțați și reprezentanții ocolului silvic și deținătorul fondului de vânătoare.

„Specialiștii cred că a migrat cumva din Dâmbovița, unde există rezervații. Ursul are în jur de 4 ani din ce s-a observat pe cameră. Este foarte grea capturarea lui pentru că poate fi făcută după câteva zile. În acest moment se întreprind măsuri pentru capturarea lui”

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe