Dezastru la Sălătrucel: Urșii atacă și omoară bovine. Vâlcenii, avertizați prin RO-ALERT

Dezastru la Sălătrucel: Urșii atacă și omoară bovine. Vâlcenii, avertizați prin RO-ALERT
Foto: pixabay.

Jandarmii vâlceni avertizează populaţia din comuna Sălăturcel să fie vigilentă, după ce trei zile consecutiv în localitate a fost semnalată prezenţa unor urşi care au atacat şi omorât mai multe bovine, notează Agerpres.

Localnicii semnalează prezența urșilor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, George Tacale, a precizat luni, 13 iunie, că pentru această localitate a fost emisă şi avertizare RO-ALERT, animalele sălbatice fiind văzute în apropierea unor gospodării din mai multe zone ale comunei.

„De vineri până astăzi, au fost primite trei apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezenţa unor urşi în localitatea Sălătrucel, satele Şerbăneşti şi Păteşti.

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, care s-au comportat agresiv şi au lăsat pagube în gospodăriile în care au intrat.

Sunt doi viţei şi o vacă pe care i-au omorât şi încă un viţel şi o vacă rănite, de vineri seara şi până duminică. Din fericire, nu au fost rănite persoane”, spun reprezentanții Jandarmeriei Vâlcea, citați de Agerpres.

Vâlcenii, „terorizați” de urși

Primarul din Sălătrucel, Vasile Ancuţa, a precizat că aceste atacuri nu sunt singulare, în ultima perioadă fiind înregistrate mai multe sesizări de la localnici care au avut pagube din cauza urşilor ce coboară din ce în ce mai des în satele de lângă pădure.

„Au fost şapte atacuri numai în ultima săptămână. Şi duminică seara, după ce a atacat şi omorât o vacă, un urs a fost văzut din nou prin altă zonă din comună. S-au luat măsuri, iar jandarmii, împreună cu cei de la Ocolul Silvic, patrulează în fiecare seară, însă problema este că sunt foarte mulţi urşi în zona noastră. Nu este un singur urs care atacă gospodăriile, ci cred că sunt mai mulți.

De aceea marți vom înainta o adresă către Ministerul Mediului prin care să le cerem să ne ajute şi să aprobe relocarea urşilor din zonă. Trebuie făcut ceva cât mai repede pentru că altfel nu este exclus să ne întâlnim cu ursul pe stradă”, a afirmat primarul din Sălătrucel, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe