Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” este alături de autorități în lupta cu COVID-19 și îndeamnă cetățenii să respecte măsurile: „Și apoi, din nou împreună, să trecem la reconstrucția țării”

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” este alături de autorități în lupta cu COVID-19 și îndeamnă cetățenii să respecte măsurile: „Și apoi, din nou împreună, să trecem la reconstrucția țării”

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” este alături de autorități în lupta cu epidemia de COVID-19 și îndeamnă toți cetățenii să respecte măsurile transmise prin actele normative emise în această perioadă, arată un comunicat de presă. Prin vocea președintelui său, generalul Gabriel Oprea, UMP „Mihai Viteazul” transmite tuturor românilor că este absolut necesar să rămână acasă. Casa fiecăruia dintre noi este și trebuie să fie locul care oferă siguranță, templul familiei. Astfel, locuințele pot deveni redutele de unde românii vor duce și vor câștiga lupta cu aceasta perfidă amenințare reprezentată de virus.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență – organism înființat de generalul Gabriel Oprea în perioada în care a deținut funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru de interne – este structura care se subordonează doar președintelui României și primului-ministru, subordonează, la rândul său, toate celelalte instituții guvernamentale și non-guvernamentale pentru a lucra în sistem integrat și poate mobiliza toate resursele materiale și umane în războiul de tip asimetric pe care țara noastră îl duce acum cu acest tip de virus.

„Îndeosebi în acestă perioadă, cetățenii trebuie să manifeste încredere în autorități, în militari, polițiști și în celelalte forțe militare din Ministerul Afacerilor Interne, oameni care au depus jurământul de credință față de țară, precum și îin cadrele medicale, oameni care au depus jurământul pentru salvarea vieților.

Prin unitate de voință și acțiune, România poate deveni model în acest conflict cu dușmanul nevăzut COVID 19.

Nimeni nu are nevoie de oportuniști economici și politici. Este nevoie de solidaritate, de profesionisti, de comunicare credibila, de respectarea legii și de credință în Dumnezeu.

Numai împreună – guvern, autorități publice, cetățeni – putem învinge în această încercare, cu pierderi minime.

Și apoi, din nou împreună, să trecem la reconstrucția țării.

Cu Dumnezeu înainte!”, mai arată comunicatul UMP „Mihai Viteazul”.

Ultima oră
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)