Universitatea din Bucureşti se delimitează de profesorul Gheorghe Iancu. Acesta a spus că Hitler ”era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească”

Universitatea din Bucureşti se delimitează de profesorul Gheorghe Iancu. Acesta a spus că Hitler ”era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească”
Foto: Digi 24

Universitatea din București se delimitează de declarațiile făcute de profesorul Gheorghe Iancu şi respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul.

Reacția vine în contextul în care Iancu, fost Avocat al Poporului, a susținut în cadrul unei dezbateri difuzate la TVR pe tema redefinirii familiei, la care au participat și reprezentanți ai Coaliției pentru Familie, că Adolf Hitler ”era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească”. De precizat este că profesorul de Drept Constituţional a fost în tabăra Coaliției pentru Familie.

”Universitatea din Bucureşti se delimitează de declaraţiile domnului profesor Gheorghe Iancu, făcute în cadrul emisiunii „Recurs la morală” (TVR, 3 iunie 2017). Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul şi atrage atenţia că declaraţiile membrilor comunităţii academice trebuie să se bazeze pe evidenţe ştiinţifice”, a transmis Universitatea din București, printr-un comunicat.

Mircea Dumitru, rectorul Universității, a solicitat conducerii Comisiei de Etică să ia în discuție afirmațiile lui Iancu.

”Conducerea Universităţii din Bucureşti îşi reafirmă angajamentul de a combate antisemitismul, discriminarea, violenţa de orice fel şi discursul instigator la ură, prin toate demersurile sale în spaţiul academic şi în afara acestuia”, se mai arată în comunicat.

Tags: