Vagonul unui tren privat de marfă s-a răsturat într-o gară din Bihor

Vagonul unui tren privat de marfă s-a răsturat într-o gară din Bihor
Foto: CFR Călători / Facebook

Marți, Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. a transmis că un vagon din compunerea unui tren privat de marfă s-a răsturnat în timpul manevrei garniturii de la linia 4 la linia 2, în halta Diosig, iar alte două vagoane au deraiat, potrivit news.ro.

Diosig se află la 34 km de Oradea, pe linia 402 Oradea – Satu Mare – Halmeu.

Răsturnarea unui vagon şi deraierea altor două vagoane 

„Trenul privat de marfă, care aparţine operatorului privat Cargo Trans Vagon, are în compunere 12 vagoane goale, iar în timpul manevrei trenului, de la linia 4 la linia 2, din halta Diosig, s-a produs răsturnarea unui vagon şi deraierea altor două vagoane din compunerea garniturii. Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor din trenurile 10604, tren privat, şi R 6812 CFR Călători, care tranzitau halta Diosig, cu mijloace auto, între staţiile Săcuieni Bihor – Oradea”, a declarat CFR, într-un comunicat de presă.

Transbordarea cu mijloace auto, între staţiile Săcuieni Bihor – Oradea, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

Reluarea traficului feroviar

„Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină a vagonului răsturnat, a celor două vagoane deraiate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza haltei Diosig”, a mai transmis compania.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, ca urmare a producerii acestui eveniment.

Căile Ferate Române este compania națională de transport feroviar a României. Instituția a fost fondată în 1880, după ce prima cale ferată pe teritoriul actual al României a fost deschisă în 1854. După divizarea companiei, CFR S.A. a rămas administratorul infrastructurii pentru transportul de călători și marfă pe calea ferată din țară și au fost înființate alte companii deținute integral de stat pentru asigurarea transportului de călători și marfă.

Urmăriți B1TV.ro și pe