Vâlcea: Aproape 120 de persoane vor fi cazate într-o tabără de sinistrați, în urma inundațiilor

Vâlcea: Aproape 120 de persoane vor fi cazate într-o tabără de sinistrați, în urma inundațiilor
Foto: gds.ro

Aproximativ 120 de persoane  vor fi cazate în locuinţe modulare, într-o tabără de sinistraţi, în comuna vâlceană Vaideeni, cea mai afectată de inundaţiile din ultima săptămână, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

Oprea a anunțat că ”în urma inundaţiilor produse în judeţele Vâlcea şi Timiş rămân evacuate 148 de persoane, dintre care 142 în comuna vâlceană Vaideeni şi şase din oraşul Gătaia, judeţul Timiş, care sunt cazate fie la rude, fie în tabăra de sinistraţi sau în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Conform ministrului, în comuna Vaideeni a fost amenajată o tabără de sinistraţi în care au fost deja instalate 20 de locuinţe modulare şi în care sunt cazate 95 de persoane, urmând a fi instalate încă şase locuinţe de acelaşi gen şi cazate în total 119 persoane.

Ministrul a mai anunţat că, în prezent, mai sunt afectate de inundaţii 15 localităţi din şapte judeţe: Argeş, Botoşani, Olt, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Mehedinţi.

Totodată, Oprea a afirmat că pentru sprijinirea oamenilor afectaţi de revărsarea apelor au fost scoase de la rezervele de stat 20 de tone de combustibil, 5 tone de alimente, peste 10.000 de litri de apă, 4.000 de pături şi cearşafuri şi 2.000 de saltele.

Inundaţii masive au afectat, de la sfârşitul lunii iulie, mai multe judeţe din Oltenia şi Muntenia, precum şi judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj