Valeriu Gheorghiță: Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare

Valeriu Gheorghiță: Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare pentru etapa a 3-a, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Propunerea a venit la inițiativa mai multor medici.

„În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Antena 3.

O altă problemă problemă care a fost discutată în cursul zilei de azi a fost testarea elevilor în scoli. Din peste un milion de teste, au fost utilizate doar 5.000.

„Testarea s-a făcut într-o proporție foarte mică. Din 1.150.000 de teste distrbuite s-au folosit doar 5000. În mod clar ceva nu merge bine”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Valeriu Gheorghiță avertizează: „Pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor”

„Este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenţie, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline. Impactul vaccinării, după cum am observat, apare după un interval de circa o lună – o lună şi jumătate, deci beneficiile nu sunt imediate. Deci e important ca aceste două măsuri – respectarea măsurilor de prevenţie, restricţiile care sunt impuse, pe lângă vaccinare – trebuie să fie cât se poate de bine gestionate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru sursa citată.