Vameş şi agent de poliţie de frontieră, trimiși în judecată pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

Vameş şi agent de poliţie de frontieră, trimiși în judecată pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

Un vameş de la Moraviţa şi un agent de poliţie de frontieră au fost trimişi în judecată, miercuri, de DNA, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă, după ce au permis intrarea în România a două maşini încărcate cu ţigări de contrabandă.

Potrivit rechizitoriului DNA, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, Cristian Flaviu Matei şi Răzvan Nicu Darie, fiind de serviciu la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Moraviţa, pe sensul de intrare în ţară, au permis, în mod deliberat, intrarea în România, a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă.

Acest lucru s-a realizat fără ca autoturismele să fie oprite în dreptul inscripției ”STOP”, fiind astfel ocolit sistemul automat pentru citirea plăcuţelor de înmatriculare (ANPR). Ulterior, nu a fost efectuat controlul vamal și nici nu s-au înregistrat în fişele de evidenţă ale autoturismelor datele de identificare ale acestora (în formularul intitulat „Fişa de evidenţă auto”, lucrătorul vamal trebuie să menţioneze toate autovehiculele care intră în ţară, felul autovehiculului, modalitatea de efectuare a controlului ş.a.).

La data de 06 aprilie 2014, în urma efectuării unor percheziții domiciliare, au fost descoperite cele două autoturisme, în interiorul lor fiind găsită cantitatea de 41.124 pachete de țigări.

Pentru această cantitate de țigări, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor vamale, accizelor şi TVA este de 473.720 lei.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil și a unui teren intravilan, ambele aparținând inculpatului Matei Cristian Flaviu.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului