Vameșii din Malaezia au confiscat șase tone de părți din corpurile unor animale traficate ilegal

Vameșii din Malaezia au confiscat șase tone de părți din corpurile unor animale traficate ilegal
Vameșii din Malaezia au confiscat șase tone de părți din corpurile unor animale traficate , ursă foto: captură YT

Autoritățile malaeziene au confiscat luni un transport masiv de părți de animale traficate, inclusiv colți de elefant, coarne de rinocer, solzi de pangolin și oase de tigru în valoare de aproximativ 80 de milioane de ringgit (17,9 milioane de dolari), au declarat oficialii în cadrul unei conferințe de presă.

Malaezia este punct de tranzit pentru traficul ilegal de animale sălbatice pe cale de dispariție

Autoritățile au descoperit duminică aproximativ șase tone de colți de fildeș și alte părți de animale în portul vestic din statul Selangor. Se crede că părțile de animale ar fi fost transportate din Africa, a declarat directorul general al vămilor din Malaezia, Zazuli Johan, în cadrul briefingului.

Malaezia este una dintre cele câteva țări din Asia de Sud-Est identificate de către ecologiști ca fiind un important punct de tranzit pentru traficul ilegal de animale sălbatice pe cale de dispariție, care sunt transportate în alte țări asiatice, în special spre China.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:36 - S-a votat! Croația va intra în Schengen începând cu 1.1.2023
15:34 - A sfidat toate regulile de circulație: comportamentul haotic în trafic al unui șofer din județul Hargita i-a îngrozit pe toți
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”