Vasile Dîncu (MApN), despre recrutările în Armată: Avem mai mulți candidați decât posturile care există în acest moment. Salariile, în funcție de specialități

Vasile Dîncu (MApN), despre recrutările în Armată: Avem mai mulți candidați decât posturile care există în acest moment. Salariile, în funcție de specialități
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susține că există mai mulți candidați decât posturi disponibile în sesiunea de recrutări pentru Armată, transmite News.ro.

Vasile Dîncu (MApN), precizări despre recrutările în Armată

Oficialul a fost întrebat marți seară la Digi 24 câți candidați s-au înscris pentru cele 1.500 de locuri disponibile, în condițiile în perioada de depunere a dosarelor se încheie pe 24 iunie, context în care a explicat: „Astăzi nu am o statistică, cu siguranţă că avem mai mulţi candidaţi decât posturile care există în acest moment, o să facem o statistică şi o să comunicăm în perioada următoare”.

Vasile Dîncu a precizat că nivelul salariului ține de specialitate.

„În general sunt peste 3.500 de lei, se mai adaugă sporuri. Noi încercăm acum, consider că nu am făcut campanie de publicitate destul de bună pentru această profesie de militar, o să încercăm ca viitoarele deschideri de campanii de recrutare să fie mult mai inteligente. Unele ţări lucrează cu cele mai puternice agenţii de publicitate din lume. Sigur, plătesc nişte sume pe care noi nu nu le-am putea permite pentru a face publicitate şi a atrage cei mai buni oameni în zona aceasta militară”, a punctat el.

Ministrul Apărării consideră că există două motive importante pentru oamenii care aleg o carieră în Armată.

„Un motiv important este stabilitatea şi ideea că o profesie de militar e una sigură. După ce eşti profesionist de puţine ori se poate întâmpla să fii dat afară din armată, dar poţi să avansezi, ai posibilitatea unei cariere. Prin modificarea unor legi încercăm să facem mai fluidă graniţa aceasta dintre soldaţi şi gradaţi profesionişti şi militarii, ofiţerii din corpul superior pentru că în momentul acesta există o graniţă, dar să poţi să promovezi şi în corpul militarilor care au venit de pe băncile şcolilor militare. Salarizarea este al doilea motiv, încercăm să facem modificări şi sperăm  să înţeleagă şi colegii mei din coaliţie că avem nevoie să ajungem la un nivel de salarizare”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Urmăriți B1TV.ro și pe