Vaslui: 60 de deţinuţi, scoşi la deszăpezit în municipiu. Autoritățile, depășite de ninsorile abundente

Vaslui: 60 de deţinuţi, scoşi la deszăpezit în municipiu. Autoritățile, depășite de ninsorile abundente
Foto: puterea.ro

Un număr de 60 de deţinuţi au fost scoşi, luni, la deszăpezit pe străzile din municipiul Vaslui, după ce autorităţile locale nu au mai reuşit să facă faţă cu propriii oameni la îndepărtatul gheţii şi al zăpezii de pe carosabil şi de pe trotuare din cauza ninsorilor abundente. Autorităţile locale vasluiene au apelat la serviciile deţinuţilor Penitenciarului Vaslui pentru a reuşi să facă faţă ninsorilor abundente din ultimele zile, care au determinat atât limitarea circulaţiei rutiere în municipiu, cât îngreunarea deplasării pietonilor pe trotuare, informează Mediafax.

„Într-o primă fază, am pus la treabă beneficiarii venitului minim garantat, însă, cum situaţia cauzată de condiţiile meteorologice excesive s-a înrăutăţit, ne-am văzut nevoiţi să apelăm la serviciile deţinuţilor. Ca şi la alte lucrări edilitare, contractul cu Penitenciarul Vaslui a fost semnat de societatea de gospodărie comunală, Goscom SA Vaslui, aflată în directa subordine a Consiliului Local. Deţinuţii sunt o forţă de muncă foarte rentabilă, ţinând cont că plătim doar 5,5 lei pentru o oră de muncă prestată de fiecare persoană privată de libertate”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori, viscol și polei, valabilă până miercuri, 8 februarie, ora 10:00.

În acest interval menționat va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, viteza vântului va depăși la rafală 70-80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 metri.

Atenționarea meteorologică de cod galben rămâne valabilă în nordul și centrul Moldovei, Banat și zona de munte, unde va continua să ningă, iar vântul va avea viteze de până la 30-40 km/h.