Vaslui: Tânăr condamnat la cinci ani de închisoare după ce a tâlhărit o elevă

Vaslui: Tânăr condamnat la cinci ani de închisoare după ce a tâlhărit o elevă

Un bărbat de 30 de ani din judeţul Vaslui, eliberat din închisoare în luna februarie în baza noului Cod Penal, a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie, după ce i-a smuls unei eleve din mână telefonul mobil în timp ce fata se întorcea de la şcoală.

El este acuzat că a atacat în plină zi o elevă în vârstă de 15 ani, pe care a deposedat-o prin violenţă de telefonul mobil, relatează Mediafax.

Incidentul a fost observat de către doi trecători precum şi de un şofer, poliţist din Iaşi aflat în timpul liber, toţi trei plecând în urmărirea lui.

În scurt timp, agresorul a fost prins de urmăritori, fiind imobilizat până la sosirea unui echipaj de la Poliţia Municipală Bârlad.

Incidentul pentru care a fost condamnat tânărul de 30 de ani s-a petrecut la scurt timp după ce acesta fusese eliberat din închisoare în baza noului Cod Penal, intrat în vigoare la data de 1 februarie.

Tânărul a fost reţinut de către poliţiştii de investigaţii criminale, care au recuperat telefonul mobil.

Prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Bârlad, Ionuţ Năstase a primit mandat de arestare preventiv sub acuzaţia de tâlhărie, măsură menţinută şi în prezent.

Hotărârea Judecătoriei Bârlad nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de procurori cât şi de tânărul de 30 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe